nieuws

Baha heeft carrière Heinose slager gered

Slagersnieuws

HEINO – Het had niet veel gescheeld of Jan de Mink had niet de slagerscarrière kunnen hebben die hij heeft gehad. Een gehoorapparaat heeft hem gered.

Baha heeft carrière Heinose slager gered

HEINO – Het had niet veel gescheeld of Jan de Mink had niet de slagerscarrière kunnen hebben die hij heeft gehad. Een gehoorapparaat heeft hem gered.
 
Bijna was hij gehandicapt geraakt. Op zijn 45ste hoorde hij namelijk dusdanig slecht dat hij in zijn werk als opperslager bij de C1000 Van de Worp in Heino fors belemmerd werd. In het verleden waren zijn trommelvliezen vele malen doorgeprikt. Gevolg: littekenweefsel en minder gehoor. ‘En daardoor meer communicatiefouten’, zegt hij zelf. ‘Dat viel mijn baas ook op.’

Titanium

De Mink wilde dolgraag verbetering. Zo werd bij hem een Baha (Bone Anchored Hearing Aid), geplaatst. Een klein titanium implantaat in het schedelbot achter het oor. Het groeide vast aan het bot. Daarop een kastje om het geluid over te brengen. Zo kon De Mink weer iets beter horen.

Maar De Mink wilde meer. Wilde zo’n apparaatje aan beide zijden. Als eerste ter wereld kreeg De Mink twee apparaten. En het werkte. Jan de Mink kon zodoende zijn werk goed blijven doen en geniet nog steeds van het feit dat hij zich ondanks zijn slechte oren bijzonder goed kan redden in de slagerij.

 

Reageer op dit artikel