nieuws

Arnhem Rookworststad 2006

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – De 32e editie van Arnhem Rookworststad gaat van start. Tot 30 september kunnen slagers zich inschrijven en daarmee strijden om de bekers en bronzen rookworsten van de wedstrijd. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om deel te nemen aan de rookworst innovatiewedstrijd.

SLAGERSWERELD – De 32e editie van Arnhem Rookworststad gaat van start. Tot 30 september kunnen slagers zich inschrijven en daarmee strijden om de bekers en bronzen rookworsten van de wedstrijd. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om deel te nemen aan de rookworst innovatiewedstrijd.

De nieuwe rookworst innovatiewedstrijd bestaat uit de onderdelen: snacks, tortilla, salade, gerechten, gebraden/gegrilde rookworst en diversen. Natuurlijk blijft inschrijven mogelijk voor de vertrouwde categorieën als rookworst fijn, rookworst grof en rookworst speciaal. In klasse drie rookworst speciaal kunnen verschillende rookworstvarianten worden ingestuurd, zoals rund, kalf, lam, paard, kalkoen, kip, wild en struisvogel. Er kan voor meerdere rubrieken worden ingeschreven. Er wordt naar gestreefd om alle goudwinnaars (49-59 pnt.) een beker te overhandigen. Daarnaast ontvangen de deelnemers met goud (49-50 pnt.) en de winnaars van zilver (45-48 pnt.) een oorkonde voor het bekroonde product.De organisatie hoopt dat slagers zich tijdig inschrijven, zodat de benodigde instructies op tijd verzonden kunnen worden. De keuring vindt plaats op 5 oktober in de Vakschool in Wageningen. Voor informatie en inschrijfformulieren: Arnhem Rookworststad, tel. (026) 4436615. b.g.g. (026) 4421123.

Reageer op dit artikel