nieuws

Arie Klaver wint tumultueus verlopen Paasveetentoonstelling

Slagersnieuws

SCHAGEN – De kruitdampen zijn opgetrokken en de rust in Schagen is teruggekeerd. Maar een losgebroken stier van slager Arie Klaver en relletjes tussen dronken jongeren zorgden woensdag voor veel tumult. Tóch kijkt Klaver terug op een mooie dag.

Arie Klaver wint tumultueus verlopen Paasveetentoonstelling

SCHAGEN – De kruitdampen zijn opgetrokken en de rust in Schagen is teruggekeerd. Maar een losgebroken stier van slager Arie Klaver en relletjes tussen dronken jongeren zorgden woensdag voor veel tumult. Tóch kijkt Klaver terug op een mooie dag.

De 110e editie startte in Schagen met een merkwaardig incident. Om half zes brak een stier van Keurslagerij Arie Klaver, winnaar van de verkiezing Slagerij van het Jaar in 2007, los bij het verlaten van de vrachtwagen. Paasveevoorzitter Dirk Reijne kwam onder het dier terecht maar raakte wonderwel niet gewond. De stier liep over de Gedempte Gracht en kwam uiteindelijk terecht in de steeg naast bakkerij Beers. Daar kon het dier worden gevangen. ‘Gelukkig gebeurde het vroeg in de ochtend, anders hadden er zomaar doden kunnen vallen,’ laat Arie Klaver Slagerswereld.nl weten. ‘Er zijn vanwege het mooie weer namelijk zo’n 20.000 mensen op de tentoonstelling afgekomen. En zo’n dolle stier is in een mensenmassa niet te houden.’

Dik

De dag eindigde voor Klaver beter dan dat die begon. Het Algemeen Kampioenschap mannelijk slachtvee 2009 ging naar de Schagense Keurslager met een witblauwe stier, afkomstig van mester J. Troost & Zn uit Middelharnis. ‘Het dier is van het ras Belgisch Blauw, zat dik in het vlees en showde goed,’ verklaart Klaver de overwinning. Lous Klaver, zijn broer, Keurslager in Noord Scharwoude werd reserve-kampioen met een zwartbonte stier gemest door Paul van Driessen uit Hoek.

De Paasveetentoonstelling is aan het eind van de dag uitgelopen op relletjes tussen dronken jongeren. Bij vechtpartijen in het centrum zijn 21 mensen aangehouden. In een discotheek raakten 17 Schagenaren gewond toen iemand een bijtende stof uit een spuitbus in de ruimte spoot. De gewonden hebben op het politiebureau een douche genomen om de stof van hun lichaam te krijgen. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.

 

Reageer op dit artikel