nieuws

Antwerpen belooft slager en bakker in elke buurt

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Het stadsbestuur van Antwerpen heeft de inwoners van de Belgische stad een bakker en slager in elke buurt beloofd. Dit staat in de Beleidsnota Detailhandel. Hiermee steekt het stadsbestuur vooral de kleine winkeliers een hart onder de riem.

SLAGERSWERELD – Het stadsbestuur van Antwerpen heeft de inwoners van de Belgische stad een bakker en slager in elke buurt beloofd. Dit staat in de Beleidsnota Detailhandel. Hiermee steekt het stadsbestuur vooral de kleine winkeliers een hart onder de riem.

In sommige buurten dreigen de laatste bakkers, beenhouwers (slagers) en kruideniers te verdwijnen. ‘Iedereen moet vlakbij aan zijn trekken komen’, belooft middenstandschepen Luc Bungeneers (VLD). ‘Zorgwekkendste trend is het verdwijnen van de buurtwinkels. In de wijk oud-Borgerhout bijvoorbeeld zijn de bewoners bijna verplicht om naar een Aldi te trekken voor hun dagelijkse boodschappen. Zowat alle slagers en bakkers zijn er ondertussen verdwenen. Iedereen moet in zijn buurt kunnen winkelen. Dat is cruciaal voor de leefbaarheid van een wijk en het sociaal contact.’Maar de beleidsnota heeft ook aandacht voor andere elementen. ‘We willen een gevarieerd en kwalitatief aanbod bieden. Dat is meer dan winkelen in de buurt. Bewoners moeten ook naar een winkel kunnen met een parking, waar ze alles onder één dak vinden. Of enkele uren kunnen funshoppen en slenteren in de grotere winkelgebieden’.

Reageer op dit artikel