nieuws

‘Anders nog iets’ finishing touch voor slager

Slagersnieuws

HAARLEM – ‘Anders nog iets?’ Het is een vraag die dagelijks bij veel winkels klinkt. Het is ook de naam van het nieuwe winkeltje van Marloes Bakker in de Kruisstraat. Ze zit pal naast slagerij Broekhof. Niet toevallig, want Thijs Broekhof is haar neef.

‘Anders nog iets’ finishing touch voor slager

HAARLEM –  ’Anders nog iets?’ Het is een vraag die dagelijks bij veel winkels klinkt. Het is ook de naam van het nieuwe winkeltje van Marloes Bakker in de Kruisstraat. Ze zit pal naast slagerij Broekhof. Niet toevallig, want Thijs Broekhof is haar neef.

Bovendien is haar zaak een fraaie aanvulling op het assortiment van de slagerij-traiteur. De finishing touch meldt de IJmuider Courant.  In de sfeervolle ruimte, de kleinste winkel van Haarlem, verkoopt Marloes delicatessen, zoals kruiden, dippers, chutneys, dressings, pasta’s, mosterd, en oliën. Daarnaast is er veel te krijgen om de tafel feestelijk aan te kleden: glaswerk, servies, bestek, servetten, tafelkleden, kaarsen en sfeermakers. Vooral in de kleuren de kleuren wit, grijs, zwart en aardetinten. ‘Het is veel leuker eten met schalen op tafel in plaats van pannen’, vindt Marloes, die ook thuis gek is op ‘het gezellig maken’.  Het winkeltje van Marloes is al zo’n 100 jaar oud en hoort bij de slagerij. Er is van alles verkocht: foto’s, antiek, fietsen, sigaren, boeken, gordijnen, postzegels, en reclamepoppen.

Aanvulling

‘Thijs had al een tijd plannen om iets met deze ruimte te doen, maar het kwam er niet van. ‘Waarom doe jij het niet?’, zei hij op een gegeven moment. Daar moest ik even over nadenken, maar toen ben ik er helemaal in gedoken.’ Marloes, moeder van twee jonge kinderen, ging niet over één nacht ijs. ‘Ik heb uitgebreid rondgekeken en met leveranciers gesproken. Ik wilde spullen verkopen die in Haarlem niet of nauwelijks te krijgen zijn. En ze moesten een aanvulling vormen op de zaak van Thijs,’ laat ze de IJmuider Courant weten.
 
Het resultaat is er naar. De ruimte is flink opgeknapt en smaakvol aangekleed.  In de zaak is ondanks de bescheiden afmetingen verrassend veel te koop. ‘Het servies komt van Braxton, evenals het glaswerk en het bestek. Ik heb kruiden en oliën van Herbs ’n Spices. Ik verkoop plaatselijke honing. Het zout komt rechtstreeks bij het Ile de Noirmoutier vandaan. Heb ik daar zelf gekocht en hier in potjes gedaan. Alles wat ik verkoop heb ik ook zelf geproefd of getest’, lacht Marloes. Ze heeft er alle vertrouwen in dat het op deze plek met haar winkel gaat lukken. ‘Dit is een geweldige plek, zo aan het begin van de winkelstraat. Iedereen komt hier langs. Bovendien zit ik naast Thijs en vullen we elkaar goed aan.’

De prijzen heeft Marloes redelijk weten te houden, vindt ze zelf. ‘Een kaars heb je al voor 75 cent, een groot bord kost 15 euro, een kleintje 8,95. Voor 1,50 heb je een kaarsenhouder. Prijzen waarvoor je iets ook kado kunt geven.’ ’Anders nog iets’ is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00. Er is ook een website: www.anders-nog-iets.nl . Tel. 06 2809 4622.
 

 

Reageer op dit artikel