nieuws

Almeerder leert Ethiopische slager hakken

Slagersnieuws

ALMERE – Almeerder Koos Oudhuis (58) is net teruggekeerd van een project in Ethiopië. Hij leerde daar onder meer een slager koteletten hakken.

Almeerder leert Ethiopische slager hakken

ALMERE –  Almeerder Koos Oudhuis (58) is net teruggekeerd van een project in Ethiopië.  Hij leerde daar onder meer een slager koteletten hakken.

Oudhuis, in het verleden eigenaar van bistro De Spiegel en Gasterij Rivendal, is ruim drie weken in de Ethiopische stad Debre Zeit geweest voor het Project Uitzending Managers (PUM). ‘Ik heb het echtpaar Alemayehu en Enkutatash Belache geholpen met het op Europese leest schoeien van hun restaurant in het Tommy International Hotel’, vertelt Oudhuis in Almere Vandaag.  In Ethiopië maakte de Almeerder eerst een analyse van de knelpunten waar de hotelleiding tegenaan loopt. ‘Een van de problemen was dat de keukeninventaris zoals gasfornuis, grill en frituur van Chinese makelij is. Het gevolg was dat ik twee keer te maken kreeg met een steekvlam waarbij ik mijn hand verbrandde.’

Vervolgens ging Oudhuis de straat op om te kijken waar en welke ingrediënten hij kon krijgen. ‘De basis bleek voorhanden te zijn. Er is goed varkensvlees, kippenvlees, tilapia (vis) en lam te krijgen. Maar dat was niet voldoende om de koks Europees te laten werken. De slager moest ik bijbrengen hoe hij koteletten moest hakken, want met een heel varken kun je als kok niet uit de voeten.’ Ook werden Oudhuis’ leerlingen de basisprincipes van hygiëne bijgebracht. ‘Dus voor elke handeling een schoon mes en snijplank.’

 

Reageer op dit artikel