nieuws

Alligatorvlees gewild in Louisiana

Slagersnieuws

LOUSIANA – Milieubewegingen roepen wel eens op om vooral lokale producten te kopen, omdat die minder belastend zijn voor het milieu. In het Amerikaanse Louisiana nemen ze die raad ter harte en eten ze vlees van een lokaal dier: de alligator.

Alligatorvlees gewild in Louisiana

LOUSIANA – Milieubewegingen roepen wel eens op om vooral lokale producten te kopen, omdat die minder belastend zijn voor het milieu. In het Amerikaanse Louisiana nemen ze die raad ter harte en eten ze vlees van een lokaal dier: de alligator.

In Lousiana en omstreken is het vlees in alle vormen te vinden: gefrituurd, geroosterd en zelfs als worst.  Het alligatorvlees is afkomstig van jacht en van eigen teelt, meldt HLN.BE. In tegenstelling tot vele andere producten waarvan men vermoedt dat ze lokaal zijn, is alligator in Louisiana zonder twijfel een lokaal product. Buiten Louisiana is het immers een stuk lastiger om alligatorvlees te vinden. Het vlees wordt er niet enkel om ecologische redenen geserveerd, het is er gewoon een oude traditie.

Alligatorvlees smaakt volgens deskundigen naar kip. Maar het vlees van alligators is wel voedzamer en steviger. Kwekerijen geven toe dat alligatorvlees op de markt moeilijk kan concurreren met ons traditionele vlees.

 

Reageer op dit artikel