nieuws

Albert Heijn geeft gratis vlees weg

Slagersnieuws

ZAANDAM – Albert Heijn geeft deze week vlees weg. Tijdens de eerste Hamsterweek, krijgen klanten bij aankoop van diverse pakken vlees een tweede pak gratis.

Albert Heijn geeft gratis vlees weg

ZAANDAM – Albert Heijn geeft deze week vlees weg. Tijdens de eerste Hamsterweek, krijgen klanten bij aankoop van diverse pakken vlees een tweede pak gratis.

Bij aankoop van een pak braadworsten (8 stuks), een pak rookworst en een pak kiprollade (600 gram) is elk tweede pak gratis

De klant betaalt daardoor voor de braadworsten per kilo geen 9,50, maar 4,79 euro. Rookworsten gaan van de hand voor 1,99 euro in plaats van 3,98 euro en kiprollade kost geen 9,98 euro, maar 4,99 euro.

Gratis zijn ook vleeswaren: twee pakjes kipfilet voor de prijs van één en twee bakjes filet americain voor de prijs van één.

Daarnaast is deze week de rundergehakt fors in prijs verlaagd. Voor een kilo betaalt de consument deze week slechts 2,79 euro.

Imago
De prijsstunts met vlees gaan hiermee een nieuwe fase in. Vorig jaar kreeg C1000 veel kritiek op de dumpprijzen voor vlees. De ‘kiloknallers’ tastten volgens de vleessector en de slagerijbranche het imago van vlees aan.

Bovendien zouden de lage prijzen voor vlees het dierenwelzijn en de duurzaamheid van vlees niet ten goede komen, omdat de boeren zouden moeten toeleggen op de prijs.

Lees ook:
‘Acties tegen kiloknaller helpen niet’ (29 december 2009) 
‘Supermarkten misbruiken vlees als stuntproduct’ (6 november 2009)
‘C1000 helpt imago vlees om zeep’ (5 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over kiloknallers
Alle berichten over het imago van vlees

Reageer op dit artikel