nieuws

Al twaalf doden door listeria-vlees Maple Leaf

Slagersnieuws

TORONTO – In Canada zijn al twaalf mensen overleden aan besmetting met listeria door het eten van vlees, afkomstig van vleesverwerker Maple Leaf.

Al twaalf doden door listeria-vlees Maple Leaf

TORONTO – In Canada zijn al twaalf mensen overleden aan besmetting met listeria door het eten van vlees, afkomstig van vleesverwerker Maple Leaf.

Vlees en vleeswaren, besmet met de ziekmakende en soms dodelijke bacterie zijn, behalve in supermarkten, ook terechtgekomen in ziekenhuizen en bejaardencentra. Minstens één dodelijk slachtoffer, een 64-jarige man, lag in het ziekenhuis toen hij de vleeswaren at, meldt Meatandmeal.nl.

In totaal zijn 21 besmettingen vastgesteld. Nog eens dertig gevallen worden onderzocht. Maple Leaf heeft zijn fabriek in Toronto tijdelijk gesloten. Het bedrijf wordt van top tot teen schoongemaakt en gaat mogelijk komende week weer open. Maple Leaf verwacht dat de vleesrecall het bedrijf circa elf miljoen euro gaat kosten. Alle vleesproducten die sinds juni in de fabriek zijn gemaakt, zijn teruggehaald.

 

Reageer op dit artikel