nieuws

AH waarschuwt voor duurder vlees

Slagersnieuws

ZAANDAM – Albert Heijn waarschuwt dat rundvlees de komende tijd flink duurder kan worden. Het kost supermarkten steeds meer moeite om goedkoop rundvlees op het schap te leggen nu vanuit Brazilië en Argentinië geen rundvlees meer kan worden geïmporteerd.

AH waarschuwt voor duurder vlees

ZAANDAM – Albert Heijn waarschuwt dat rundvlees de komende tijd flink duurder kan worden. Het kost supermarkten steeds meer moeite om goedkoop rundvlees op het schap te leggen nu vanuit Brazilië en Argentinië geen rundvlees meer kan worden geïmporteerd.

Dat meldt De Telegraaf. Deed twee maanden geleden de Europese Unie de grenzen voor Braziliaans rundvlees op slot, afgelopen week legde de Argentijnse regering de export naar Europa stil. Hiermee wil Argentinië ervoor zorgen dat voldoende rundvlees voor de eigen bevolking voor handen blijft.

Vervanging Albert Heijn

Hierdoor is in Europa de prijs van rundvlees gestegen van gemiddeld 2,60 euro tot 3,40 euro, beweert De Telegraaf. Dat is een stijging van ruwweg 30 procent. Het CBS signaleert eveneens een snelle stijging van de vleesprijzen. Albert Heijn zoekt inmiddels hard naar vervanging van het Argentijnse vlees. ‘We willen geen nee verkopen. Onze inkopers hopen nu in Uruguay extra vlees te kunnen inkopen. We kunnen verdere prijsstijgingen niet uitsluiten, maar zullen er voorzichtig mee zijn.

 

Reageer op dit artikel