nieuws

AH stopt met diervriendelijk kalfsvlees

Slagersnieuws

ZAANDAM – Albert Heijn stopt eind juni met de verkoop van diervriendelijk kalfsvlees van kalfsvleesfabrikant Peter’s Farm. De VanDrie Group is de nieuwe leverancier van kalfsvlees aan Albert Heijn.

AH stopt met diervriendelijk kalfsvlees

ZAANDAM – Albert Heijn stopt eind juni met de verkoop van diervriendelijk kalfsvlees van kalfsvleesfabrikant Peter’s Farm. De VanDrie Group is de nieuwe leverancier van kalfsvlees aan Albert Heijn.

De kalfsvleesfabrikant zegt tegen meatandmeal.nl dat prijs de voornaamste oorzaak is. Zes jaar geleden startte de marktleider met de verkoop van het diervriendelijke kalfsvlees. ‘Dierenwelzijn, transparantie en duurzaamheid waren daarvoor de reden. Albert Heijn heeft tot nu toe altijd die meerwaarde ingezien en heeft daarvoor ook willen betalen. Daar is nu een einde aangekomen. Helaas voor Peter’s Farm en haar kalverhouders waait er nu een andere wind in Zaandam’, aldus woordvoerder Maurice Aalbers.

Consumptie stijgt
Volgens woordvoerdeer Els van Dijk van Albert Heijn heeft het opzeggen van de relatie met Peter’s Farm te maken met een combinatie van factoren. ‘De consumptie van kalfsvlees stijgt en dat merken wij ook. Wij hebben nu gekozen voor een combinatie van volume, kwaliteit en prijs.’ VanDrie Group kan als wereldmarktleider voldoen aan alledrie eisen, aldus Van Dijk. Bang voor negatieve reacties over het afscheid van Peter’s Farm, is Albert Heijn niet. ‘VanDrie voldoet aan alle eisen van dierenwelzijn en is op sommige punten zelfs nog diervriendelijker dan Peter’s Farm.’

Andere supers
Het kalfsvlees van Peter’s Farm is nog wel te krijgen bij CoopCodis, Jan Linders, Boni en MCD. De Peter’s Farm-kalveren leven in kuddes van gemiddeld zestig kalveren. De natuurlijke behoefte van kalveren om in een kudde te leven, wordt op een Peter’s Farm gecombineerd met moderne computertechnologie. Het individuele kalf krijgt hierdoor maximale aandacht en zorg.
De Peter’s Farm-kalveren hebben de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ze willen eten en of ze willen lopen, staan, liggen, spelen of slapen. In de ruimtes zijn skippyballen aanwezig om mee te spelen en borstels om langs te schuren
 

Reageer op dit artikel