nieuws

AH past eigen gezondheidslogo aan

Slagersnieuws

ZAANDAM – Albert Heijn past het eigen gezondheidslogo, het Gezonde Keuze Klavertje, aan.

ZAANDAM – Albert Heijn past het eigen gezondheidslogo, het Gezonde Keuze Klavertje, aan.

Er komt een onderscheid tussen producten die een gezonde keuze en een bewuste keuze zijn door te variëren in de kleur van de cirkel om het klavertje. Groen staat voor een gezonde keuze en oranje voor een bewuste keuze.
Albert Heijn gaat het huidige aantal van 1200 producten met het klavertje uitbreiden naar 1400. Het overgrote deel hiervan (70 procent) zal het groene logo krijgen. ‘We willen door deze stap een handreiking doen naar andere organisaties om de samenwerking te vergemakkelijken’, aldus een woordvoerster.
 
Gezondheidsraad
Albert Heijn pleit naar eigen zeggen voor één logo. In december bepleitte de Gezondheidsraad dat er één logo komt voor producten. Nu bestaat er naast het Gezonde Keuze Klavertje van Albert Heijn ook het Ik Kies Bewust-logo.


Reageer op dit artikel