nieuws

AH komt met nieuwe (scharrel) vleeslijn

Slagersnieuws

ZAANDAM – Albert Heijn legt een nieuwe lijn vlees in het schap onder de naam AH Puur & Eerlijk Scharrelvlees. Het vlees krijgt twee sterren van het Beter Leven Kenmerk. Het gaat om scharrelrund- (Greenfields), scharrelvarkens- en scharrelkippenvlees.

ZAANDAM – Albert Heijn legt een nieuwe lijn vlees in het schap onder de naam AH Puur & Eerlijk Scharrelvlees. Het vlees krijgt twee sterren van het Beter Leven Kenmerk. Het gaat om scharrelrund- (Greenfields), scharrelvarkens- en scharrelkippenvlees.

AH is nog in gesprek met Nederlandse partijen om het scharrelvarkensvlees te gaan leveren, meldt Meat & Meal. Dit vlees is afkomstig van varkens die niet worden gecastreerd en een vrije uitloop hebben. Het vlees moet volgens Albert Heijn nu nog uit Engeland komen.

Scharrelkip
Het scharrelkippenvlees komt van traag groeiende rassen die worden gehouden in stallen met daglicht en stro. Daarnaast hebben de dieren tweemaal zoveel ruimte en worden ze geslacht bij een leeftijd van 56 dagen. Dit vlees krijgt één ster van het Beter Leven Kenmerk.  Albert Heijn gaat hierin mogelijk samenwerken met Flandrex, producent van de Volwaardkip, voor levering van het scharrelkippenvlees.

Het scharrelrundvlees ligt al in de schappen, nu nog onder het merk Greenfields. Dit is Iers rundvlees, afkomstig van runderen die in vrijheid op uitgestrekte weiden grazen.
 

Reageer op dit artikel