nieuws

Afzet biologische snacks van kip begint te lopen

Slagersnieuws

EDERVEEN – De verkoop van de biologische kipsnacks van Biomeerwaardekip begint op gang te komen. Prijsacties van Dekamarkt moeten dit verder stimuleren. Ook een aantal slagerijen verkoopt de snacks.

Afzet biologische snacks van kip begint te lopen

EDERVEEN – De verkoop van de biologische kipsnacks van Biomeerwaardekip begint op gang te komen. Prijsacties van Dekamarkt moeten dit verder stimuleren. Ook een aantal slagerijen verkoopt de snacks.

Dekamarkt biedt volgende week twee schnitzels voor de prijs van één aan, meldt het Agrarisch Dagblad. ‘De verkoop begint te lopen en we hopen dat daardoor meer mensen met de producten in aanraking komen,’ zegt Jan van de Heetkamp namens de leveranciersvereniging.

Biomeerwaardekip werd vorig jaar opgericht om de verwaarding van uitgelegde biologische leghennen te verbeteren. De schnitzels, burgers en nuggets liggen sinds begin dit jaar bij Dekamerkt en een aantal slagerijen. De vereniging wil het aantal afzetkanalen vergroten en is in gesprek met andere supermarkten om de kip ook daar in de schappen te krijgen.
 

Reageer op dit artikel