nieuws

Afspraken over roetfilters in bestelwagens

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Elke nieuwe bestelauto moet vanaf 1 mei 2009 voorzien zijn van een door de fabriek geïnstalleerde roetfilter. Hierover hebben diverse partijen, waaronder MKB-Nederland, met de ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Milieubeheer afspraken gemaakt.

RIJSWIJK – Elke nieuwe bestelauto moet vanaf 1 mei 2009 voorzien zijn van een door de fabriek geïnstalleerde roetfilter. Hierover hebben diverse partijen, waaronder MKB-Nederland, met de ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Milieubeheer afspraken gemaakt.

Het zogenoemde Fijnstofconvenant is bedoeld om de luchtvervuiling, die wordt veroorzaakt door kleine bestelwagens, terug te dringen. Met gerichte voorlichting en een premie worden ondernemers, die een nieuwe bestelauto willen kopen, overgehaald te kiezen voor een bestelauto met een standaard roetfilter, meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Verkeer en Waterstaat legt 51 miljoen euro op tafel om de overstap naar schonere bedrijfsauto’s te subsidiëren.

Met deze afspraken willen de werkgevers voorkomen dat de overheid een fijnstoftaks invoert. Naast MKB-Nederland ondertekenden ook VNO-NCW, Bovag, RAI en EVO het convenant.

 

Reageer op dit artikel