nieuws

Afscheid slager Jan de Wilde

Slagersnieuws

GORSSEL – Slager Jan de Wilde stopt ermee. Na 47 jaar houdt hij het voor gezien. De laatste jaren, sinds 2004, was hij in dienst bij Keurslager Jan Rodenburg aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Afscheid slager Jan de Wilde

GORSSEL – Slager Jan de Wilde stopt ermee. Na 47 jaar houdt hij het voor gezien. De laatste jaren, sinds 2004, was hij in dienst bij Keurslager Jan Rodenburg aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Vorige week vrijdag was zijn laatste werkdag bij slagerij Rodenburg. De Wilde, die gebruik maakt van de Vut, begon zijn slagersloopbaan bij Hunink in Deventer en later bij Bielderman. In Gorssel is de slager 21 jaar geleden begonnen bij de voorganger van Rodenburg. ‘Hij lag erg goed onder de klanten,’ laat Jan Rodenburg Slagerswereld.nl weten. ‘Tien dagen voor zijn vertrek hadden we in de winkel gewag gemaakt van zijn afscheid. Veel klanten kwamen op zijn laatste werkdag met een flesje wijn of andere attentie.’

Slagersmessen

Zelfs van sommige viervoeters kreeg Jan een bedankkaartje voor de vele stukjes worst die zij kregen wanneer ze geduldig voor de deur op het baasje gewacht hadden, meldt EXTRA nieuws, editie Lochem. Van Nel en Jan Rodenburg kreeg Jan later op de avond een bloemstuk met daarin zijn eigen slagersmessen verwerkt en zijn eigen theekopje. Want Jan was de enige theedrinker tussen alle koffieleutende collega’s. Jan de Wilde had zich de hele week flink gehouden maar de laatste ogenblikken waren toch emotioneel.  Samen met zijn vrouw Ria gaat hij eerst genieten van een welverdiende vakantie. Stil zitten zal hij niet want hij heeft heel veel hobby’s zoals tuinieren, knutselen en aan zijn motor sleutelen.

In oktober krijgt hij nog een gezellige avond aangeboden waar alle medewerkers en familie nog een toast uit zullen brengen op de toekomst.

 

Reageer op dit artikel