nieuws

Advies over winkelopening op 4 en 5 mei

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Net als over de winkelopeningstijden afgelopen weekend met Koninginnedag, bestaat er ook veel onduidelijkheid over de openingstijden op 4 en 5 mei, komende donderdag en vrijdag.

SLAGERSWERELD – Net als over de winkelopeningstijden afgelopen weekend met Koninginnedag, bestaat er ook veel onduidelijkheid over de openingstijden op 4 en 5 mei, komende donderdag en vrijdag.

‘Winkeliers kunnen in principe op 4 mei de gehele dag geopend zijn, maar moeten de winkel na 19.00 ’s avonds sluiten. Hiermee vervalt dan de eventuele koopaavond op donderdag. ‘Het is bij wet verboden om een winkel voor publiek geopend te hebben op donderdag 4 mei na 19.00 uur. Dit staat in artikel 2b van de Winkeltijdenwet. Dit laat MKB Nederland weten, nadat de organisatie eerder meldde dat de winkels gewoon open mochten zijn, met inachtneming van de twee minuten stilte om 20.00 uur. De Winkeltijdenwet kent geen aparte bepaling voor 5 mei. Vijf mei is wel een jaarlijkse nationale feestdag, maar of het een doorbetaalde vrije dag is of niet, verschilt per sector en hangt af van de besluiten die de sociale partners hierover hebben genomen en die zijn vastgelegd in de CAO’s.

Reageer op dit artikel