nieuws

Adembenemende strijd verkiezing Slagerij van het Jaar 2009

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Er is een adembenemende strijd ontstaan in de verkiezing Slagerij van het Jaar, een initiatief van Slagerswereld.nl. Van de 65 deelnemende slagersbedrijven gaan maar liefst 23 bedrijven door naar de halve finale.

Adembenemende strijd verkiezing Slagerij van het Jaar 2009

DOETINCHEM – Er is een adembenemende strijd ontstaan in de verkiezing Slagerij van het Jaar, een initiatief van Slagerswereld.nl. Van de 65 deelnemende slagersbedrijven gaan maar liefst 23 bedrijven door naar de halve finale.

Niet alleen aan de top liggen de deelnemers dicht bij elkaar. Ook na de grote kopgroep is er een groot aantal slagerijen dat bijna op gelijkwaardig niveau presteert. De puntentotalen liggen zo dicht bij elkaar dat de jury moest besluiten om 23 slagerijen door te laten gaan naar de volgende ronde.

Over de hele linie, zo constateert het jurykoppel Berdien Hol en Ad van Kasteren zijn de slagersbedrijven verbeterd. ‘Het niveau is heel erg hoog’, aldus Van Kasteren opgetogen. ‘Je ziet dat veel slagers de opmerkingen uit de juryrapporten ter harte nemen en verbeteringen doorvoeren.’ Het zijn vaak details die bepalend zijn. Hol en Van Kasteren zijn nauwelijks gestuit op slagerijen waaraan veel te verbeteren valt. De laagste score was 8,12. ‘Ongekend’, aldus Van Kasteren, die al heel wat bedrijven heeft gejureerd.

De namen van de 23 slagersbedrijven die doorgaan naar de halve finale:
(in willekeurige volgorde)
Keurslagerij Peters, Oss
Vlees en Zo, Purmerend
Keurslagerij Broersen, ’t Veld
Slagerij Van der Meer, Castricum
Keurslagerij Van der Geest, Heemstede
Biologische slagerij Van Schaik, Hilversum
Chateaubriand, Heemstede
Keurslagerij Veenendaal, Nijkerk
Keurslagerij Antonis, Veldhoven
Keurslagerij Van Hest, Goirle
Meat & Meals, Zwolle
Slagerij Rien Bezooijen, Rotterdam
Keurslagerij Van Linschoten, Rotterdam
Keurslagerij Harmsen, Diepenveen
Slagerij De Groene Weg Bas Derksen, Nijmegen
Keurslagerij Hermanussen, Cuijk
Keurslagerij Richard Groot, Alkmaar
Keurslagerij Frank en Marleen van der Zande, Halsteren
Keurslagerij Groeneveld, Wassenaar
Slagerij Hendrikse, Bussum
Keurslagerij Bergerslag, Staphorst
Slagerij Runderkamp, Volendam (Stient)
Slagerij Jan Pinckaers, Sint-Geertruid

Voor meer informatie: zie het aprilnummer van het vakblad Slagerswereld.nl en de website www.slagerswereld.nl

 

 

Reageer op dit artikel