nieuws

Activisten voeren campagne tegen Halal-vlees

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De dierenrechtengroep Met de Dieren Tegen de Beesten (MDTB) houdt zaterdag 27 juni een landelijke actiedag tegen Halal-vlees dat door middel van ritueel slachten wordt verkregen.

RIJSWIJK – De dierenrechtengroep Met de Dieren Tegen de Beesten (MDTB) houdt zaterdag 27 juni een landelijke actiedag tegen Halal-vlees dat door middel van ritueel slachten wordt verkregen.

Deze actie is gericht op de Nederlandse supermarkten. Bij de rituele slacht wordt de halsslagader doorgesneden, waarna het dier doodbloedt. Het duurt 10 tot 20 seconden voordat de hersendood van het dier intreedt wegens zuurstoftekort. ‘MDTB gaat zaterdag actie voeren bij filialen van ketens die meewerken aan onnodige dierenmishandeling,’ aldus de activisten in een persbericht. MDTB betreurt het feit dat de reguliere dierenbeschermingsorganisaties en zelfs de Partij van de Dieren ritueel slachten niet, of nauwelijks, op de agenda hebben staan.
 

Ook de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) liet vorig jaar aan minister Gerda Verburg (Landbouw) weten dat het overdoofd, ritueel slachten van runderen en schapen het welzijn van de dieren op een onaanvaardbare wijze aantast.  

Reageer op dit artikel