nieuws

Aanvoer vlees in supers blijft ondanks staking

Slagersnieuws

BOXTEL – Er is geen gevaar voor lege vleesschappen, ondanks dat bij Vion in Boxtel en Scherpenzeel deze week nog gestaakt wordt.

Aanvoer vlees in supers blijft ondanks staking

BOXTEL – Er is geen gevaar voor lege vleesschappen, ondanks dat bij Vion in Boxtel en Scherpenzeel deze week nog gestaakt wordt.

Supermarkten en andere afnemers van vlees afkomstig uit de Vion-fabrieken krijgen hun vlees gewoon uitgeleverd.  Dat zegt woordvoerder Marc van der Lee desgevraagd tegen Meatandmeal.nl. Volgens hem wordt er slechts op twee vestigingen – Boxtel en Scherpenzeel- gestaakt en is het aantal stakers ook niet zo heel groot. In Boxtel circa tachtig en in Scherpenzeel circa dertig.

‘Binnen Vion is meer dan 90% van alle medewerkers gewoon aan het werk. We kunnen onze productie met wat aanpassingen in de planning zonder problemen organiseren en de aanvoer en verwerking van varkens is ook -zeker met het oog op het warme weer- goed gewaarborgd’, aldus Van der Lee. Over de duur van de actie valt niets te zeggen. ‘Wij bekijken dat per dag. Maar bekijken we het verloop van het aantal medewerkers dat actie voert, dan is dat na vrijdag een dalende lijn.’

Reageer op dit artikel