nieuws

Aaldert Wildeboer: ‘Minne streek minister

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – Aaldert Wildeboer vindt dat minister Verburg zijn bedrijf slachthuis Friesland Vlees publiekelijk ‘te kakken’ zet. Ik vind het gewoon asociaal wat ze heeft gedaan’, zegt Wildeboer.

Aaldert Wildeboer: ‘Minne streek minister

LEEUWARDEN – Aaldert Wildeboer vindt dat minister Verburg zijn bedrijf slachthuis Friesland Vlees publiekelijk ‘te kakken’ zet. Ik vind het gewoon asociaal wat ze heeft gedaan’, zegt Wildeboer.

De eigenaar zegt dat tegen Meatandmeal.nl in een reactie op het optreden van minister Gerda Verburg, zondag in Buitenhof. In het programma zei ze gesproken te hebben met een oud-inspecteur van de AID die zei dat er wantoestanden heersten bij de slachterij Friesland Vlees van Wildeboer.

Verder kondigde ze aan vanaf maandag permanente controles in te stellen bij de slachterij. Sinds maandagochtend staan zes controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) aan de poort bij Friesland Vlees om alle inkomende transporten met slachtvee te controleren. Daarmee moeten misstanden in de vleessector worden voorkomen. Wildeboer zegt al ‘onder de controles te zitten’ en noemt de actie van de minister een ‘minne streek’. ‘De manier waarop de minister mijn bedrijf in diskrediet brengt, vind ik asociaal en min’, aldus Wildeboer. ‘Daarnaast vind ik het bizar dat ze afgaat op één incident, verteld door één persoon.’
 

Reageer op dit artikel