nieuws

A-vlees stopt eind juli

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Kalverslachterij A-Vlees in Amsterdam stopt per 31 juli met al haar activiteiten. Het besluit is vrijdag aan het personeel meegedeeld. Voor alle medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd.

A-vlees stopt eind juli

AMSTERDAM – Kalverslachterij A-Vlees in Amsterdam stopt per 31 juli met al haar activiteiten. Het besluit is vrijdag aan het personeel meegedeeld. Voor alle medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd.

In het voorjaar van 2010 namen de heren Van Dam, Van Beek en Vermeulen de besloten vennootschap over van de heer Leendertse. Het bedrijf had toen al een moeilijke periode achter de rug en de nieuwe aandeelhouders hebben met financiële injecties en het opvoeren van de productie gepoogd de rendementen van de onderneming te verbeteren.

De benodigde aantallen slachtkalveren om tot voldoende rendement te komen, bleken echter op deze locatie niet gehaald te worden. Mede door moeilijke marktomstandigheden bleef de afzet achter en stond de cash flow onder druk, waardoor het doen van gewenste uitbreidingsinvesteringen geen verantwoorde keuze was, schrijft Boerderij.

Dit heeft de aandeelhouders doen besluiten de activiteiten te beëindigen. Zij benadrukken dat er geen sprake is van een faillissement, maar van een beëindiging op eigen initiatief. A-Vlees heeft geen betalingsachterstanden aan derden, de Belastingsdienst of personeel.

Reageer op dit artikel