nieuws

83-jarige slager ingeschreven bij KvK

Slagersnieuws

WOUDENBERG – Slager Ravenhorst (83) uit Woudenberg is 55 jaar zelfstandig slager. Hij staat nog steeds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

83-jarige slager ingeschreven bij KvK

WOUDENBERG  –  Slager Ravenhorst (83) uit Woudenberg is 55 jaar zelfstandig slager. Hij staat nog steeds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Van de ruim 110 jaar dat Verstegen Spices & Sauces bestaat, is slager Ravenhorst 55 jaar klant. De kruiden die hij er bestelt, verwerkt de nog steeds actieve slager zelf. ‘Reden om hem in het zonnetje te zetten,’ stelt woordvoerder Kees van der Kooij namens Verstegen. Ravenhorst heeft het vak geleerd van zijn oom, de vader van Daan Schop, een bekende slager (Gildeslagerij Schop) uit Klaaswaal die een aantal slagers onder zijn hoede heeft gehad. Er is een speciale stichting naar Schop genoemd waar slagers, doen die buiten hun schuld in financiële moeilijkheden komen, een beroep op kunnen doen.
 

Op 5 december 1954 – Ravenhorst is dan 29 jaar – opende hij zijn eigen slagerij in Woudenberg. Worst maken is zijn passie. In 1991 ging de winkel definitief op slot maar de slager bleef slager. De slagerij is nog steeds intact en Ravenhorst verwerkt er vlees, maakt ballen gehakt, maar is vooral een rookworstslager. Een oude rookkast uit 1929 geeft de worsten een onweerstaanbare rookgeur en -smaak. Ze vinden gretig aftrek bij de horeca. Met z’n slagersvakdiploma op zak, leerde de van geboorte Groenekanner de kneepjes van het vak bij zijn oom. Toen deze een slachterij begon, leerde hij er slachten en deed vrij examen op het abbatoir. Vele bazen in vele plaatsen volgden en de jonge Ravenhorst onthield van iedere slager de beste tips. ‘Tussendoor heb ik zelfs nog van armoei bij een bakker gewerkt. Lang hield ik het daar niet vol. Veel te warm en te stoffig,’ stelt Ravenhorst.
 

Reageer op dit artikel