nieuws

80.000 rookworsten bij eventuele Elfstedentocht

Slagersnieuws

OSS – Unilever-dochter Unox is al helemaal gereed voor een eventuele Elfstedentocht. De draaiboeken liggen klaar, de productie van de rookworsten en erwtensoepen in de fabriek in Oss draait op volle toeren.

80.000 rookworsten bij eventuele Elfstedentocht

OSS – Unilever-dochter Unox is al helemaal gereed voor een eventuele Elfstedentocht. De draaiboeken liggen klaar, de productie van de rookworsten en erwtensoepen in de fabriek in Oss draait op volle toeren.

Het concern is van plan langs de route van tweehonderd kilometer zo’n 25 posten in te richten waar de worsten, de snert en de Unox-mutsen worden uitgedeeld.  ‘Het gaat om vijf hoofdposten en zeker twintig kleinere, waarvan we de locatie in overleg met de dorpen langs de route nog zullen vaststellen. Maar dat gebeurt pas in de laatste drie dagen, als het groene licht eenmaal gegeven is’, zegt een woordvoerder van Unox Benelux in het Financieele Dagblad. 
 
Mocht het inderdaad zo ver komen, dan gaat de fabriek enkele dagen plat en zal het personeel, 400 tot 500 man sterk, op vrijwillige basis in Friesland worden ingezet voor de bevoorrading en de uitdeling. ‘We rekenen op 25.000 liter erwtensoep en 80.000 worsten, een substantieel deel van onze jaarproductie.’

 

Reageer op dit artikel