nieuws

34e Arnhem Rookworststad voor de deur

Slagersnieuws

ARNHEM – Voor de 34e keer wordt in Arnhem de nationale slagers vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2008 georganiseerd. In verschillende categorieën kunnen slagers het beste van zichzelf laten zien.

34e Arnhem Rookworststad voor de deur

ARNHEM – Voor de 34e keer wordt in Arnhem de nationale slagers vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2008 georganiseerd. In verschillende categorieën kunnen slagers het beste van zichzelf laten zien.

Inschrijven is behalve in de vertrouwde categorieën als rookworst fijn, rookworst grof en rookworst ook mogelijk in de klasse drie (rookworst speciaal). Er kunnen voor deze klasse verschillende rookworstvarianten worden ingestuurd, zoals rund, kalf, lam, paard, kalkoen, kip, wild en struisvogel. Voor de derde keer is deelname aan de innovatieklasse mogelijk. Om hier een kans te kunnen maken, moet het product tenminste 25% rookworst bevatten en het artikel dient qua samenstelling en structuur overeen te stemmen met de naam.

Vorig jaar won keurslager Rien Baas uit Leerdam de prestigieuze prijs. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 8 oktober. De keuring is op donderdag 9 oktober en vindt plaats in de vakschool in Wageningen. De kosten bedragen 40 euro per deelname. De organisatie zorgt ervoor dat alle goudwinnaars – zij met een puntenaantal van 49 of 50 punten – een prijs ontvangen, met vermelding van de bedrijfsnaam. De prijsuitreiking is op 25 oktober in zalencentrum de Valom in Huissen.

Voor meer informatie: Eddy Bresser, tel 026-4436615 en Jan van Egmond, tel 026-4421123.
 

 

Reageer op dit artikel