nieuws

20.745 valse eurobiljetten

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Het aantal valse eurobiljetten daalt, zo maakt de Nederlandsche Bank bekend.20.745 valse eurobiljetten

SLAGERSWERELD – Het aantal valse eurobiljetten daalt, zo maakt de Nederlandsche Bank bekend.20.745 valse eurobiljetten

Vorig jaar zijn nog altijd 20.745 valse biljetten onderschept en geregistreerd, een daling met 17 procent ten opzichte van 2005 (25.022). Deze daling is al ingezet in 2004. Nederland steekt hiermee gunstig af ten opzichte van de gehele Eurozone. Het totale aantal aangetroffen valse eurobiljetten daalde in 2006 met 2,4 procent naar 565.000, zo blijkt uit een persbericht van de Europese Centrale Bank. In totaal zijn 10,6 miljard eurobiljetten in omloop.In Nederland worden relatief meer vervalsingen van grote(re) coupures aangetroffen, vooral het 50-eurobiljet. In de gehele Eurozone is dat juist het 20-eurobiljet. Nederland is, mede dankzij de inspanningen van DNB en MKB-Nederland, gidsland wat betreft voorlichting, training en gebruik van goede detectieapparatuur. Dit vertaalt zich in zowel een daling in absolute aantallen als relatief ten opzichte van de gehele Eurozone.

Reageer op dit artikel