nieuws

190 jaar Slagerij Schiffmacher

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Slagerij Schiffmacher in Harderwijk bestaat 190 jaar. De slager viert dat deze week. De huidige eigenaar, Peter Schiffmacher, runt de winkel sinds 1990 toen hij de zaak van zijn vader overnam.

SLAGERSWERELD – Slagerij Schiffmacher in Harderwijk bestaat 190 jaar. De slager viert dat deze week. De huidige eigenaar, Peter Schiffmacher, runt de winkel sinds 1990 toen hij de zaak van zijn vader overnam.

Zaterdag 8 juli signeert tattoo-koning Henk Schiffmacher, de broer van de huidige slagerondernemer, zeefdrukken die hij speciaal voor het jubileum gemaakt heeft.
In de slagerij hangen foto’s van vijf generaties slagers. Peter Schiffmacher: ‘Het is tegenwoordig niet meer hetzelfde als vroeger. Het assortiment is fors uitgebreid en we verkopen veel meer producten. Vroeger kocht een klant vijftien karbonades voor de hele week. Nu moeten dat zeven verschillende dingen zijn. Nu verkoop ik 65 soorten vleeswaren, vroeger alleen cervelaatworst, ham, lever, boterhamworst en kookworst.’
Schiffmacher kreeg het slagersvak met de paplepel ingegoten. ‘Ik ging als jochie met m’n vader mee slachtafval uitzoeken.’

Reageer op dit artikel