nieuws

180 slagers jubileren met Worstmakersgilde

Slagersnieuws

HOUTEN – Iets meer dan 35 jaar geleden, werd Stichting Het Worstmakersgilde (WMG) opgericht. Inmiddels zijn 180 Nederlandse slagers aangesloten die de voordelen van ondersteuning op het gebied van winkel en worstmakerij via het WMG ervaren.

180 slagers jubileren met Worstmakersgilde

HOUTEN – Iets meer dan 35 jaar geleden, werd Stichting Het Worstmakersgilde (WMG) opgericht. Inmiddels zijn 180 Nederlandse slagers aangesloten die de voordelen van ondersteuning op het gebied van winkel en worstmakerij via het WMG ervaren.

In 1974 lag de focus op het ondersteunen van de ambachtelijke slager in de worstmakerij. Nu – 35 jaar later – is ook de winkelmodule stevig verankerd binnen de organisatie. Deelnemers van het eerste uur koesteren nog altijd de liefde voor het vak. ‘Dat is wat alle huidige deelnemers van het WMG bindt, de passie en onvoorwaardelijke liefde voor het ambacht. Wat je met passie maakt, moet je met passie verkopen. Het is belangrijk voor WMG-deelnemers om zich zo als vakman worstmaker te profileren’, laat coördinator Paul van Trigt (foto) weten.

Module Gildeslager

De winkelpromotie heeft gestalte gekregen in de module ‘Gildeslager’. Van Trigt: ‘Welke module de WMG-deelnemer ook kiest, men is en blijft zelfstandig ondernemer. Als geen ander weet hij, de vakman worstmaker, wat hij zijn klanten kan voorschotelen.’

Op maandag 18 januari is in hotel Van der Valk in Vianen de jaarvergadering en wordt de Worstmaker-Traiteur van het Jaar bekend gemaakt. De presentatie is in handen van sportjournalist Jack van Gelder.

Lees ook: Nominaties Worstmaker en Traiteur van het Jaar bekend

 

 

Reageer op dit artikel