nieuws

112BHV.nl voor food horeca

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Een collega die zich verwondt, een klant die onwel wordt of een brandmelding. Dat kan natuurlijk gebeuren. Op zo’n moment komt de bedrijfshulpverlener in actie. Een bedrijfshulpverlener is een werknemer die precies weet wat er moet gebeuren en speelt een belangrijke rol bij het verlenen van eerste hulp, het bestrijden van een beginnende brand en het ontruimen van het bedrijf.

DOETINCHEM – Een collega die zich verwondt, een klant die onwel wordt of een brandmelding. Dat kan natuurlijk gebeuren. Op zo’n moment komt de bedrijfshulpverlener in actie. Een bedrijfshulpverlener is een werknemer die precies weet wat er moet gebeuren en speelt een belangrijke rol bij het verlenen van eerste hulp, het bestrijden van een beginnende brand en het ontruimen van het bedrijf.
Vanuit de Arbowet is de werkgever verplicht minimaal één persoon aan te wijzen als bedrijfshulpverlener. De werkgever kan een hoge boete krijgen van de Arbeidsinspectie als hij geen bedrijfshulpverlener in dienst heeft. Ook de uitkering van schadevergoeding door verzekeraars kan gevaar lopen.
De cursus bedrijfshulpverlening via www.112BHV.nl leidt in korte tijd op tot volwaardig bedrijfshulpverlener. De cursus is geschikt voor het halen of verlengen van het BHV-certificaat. Het lesmateriaal van 112BHV.nl is op maat gemaakt en afgestemd op de verschillende sectoren. Sinds 1 januari 2008 biedt 112BHV.nl ook BHV-cursussen voor food en horeca.
De cursist volgt de theorie via zijn of haar eigen pc. Op een moment dat het hem of haar uitkomt. Ook het tempo en de volgorde waarin de cursist de cursus doorloopt, heeft hij of zij zelf in de hand.
Alle onderwerpen worden duidelijk in beeld gebracht met foto’s en videobeelden. Door gesimuleerde praktijksituaties leert de cursist welke handelingen hij moet verrichten.
Zodra de cursist de theorie heeft afgerond, ontvangt hij of zij een uitnodiging voor een praktijkbijeenkomst. De cursist kan zelf bepalen waar en wanneer hij of zij de praktijk wil volgen. In één dagdeel leert de cursist de kneepjes van reanimatie, diverse verbanden aanleggen en een beginnende brand bestrijden. www.112bhv.nl is een initiatief van Reed Business in Doetinchem.
Info: www.112bhv.nl of bel Monique Peters (0314) 349399.

 

Reageer op dit artikel