fotoreportage

Fotoreportage: VAS 2016, eerste dag

Slagersnieuws 193

Het Food Center in Amsterdam is maandag 10 en dinsdag 11 oktober 2016 het decor voor de VAS 2016. Het thema van de beurs is dit jaar ‘Weg met de eenheidsworst!’. Vleesmagazine is natuurlijk van de partij op de uitverkochte beursvloer. Redacteur Wendy Noordzij maakte een fotoreportage.

Fotoreportage: VAS 2016, eerste dag

De beursvloer van de VAS 2016 is volledig uitverkocht. Met meer dan 1700 verhuurde vierkante meters en ruim negentig deelnemers heeft de organisatie een nieuw record gevestigd. De VAS 2016 heeft met ‘Weg met de eenheidsworst!’ volgens de organisatie ‘een duidelijk thema’. Met dit thema richt de beurs zich niet alleen op kleinschaligheid en duurzaamheid, maar ook ambacht en specialisme.

Vakwedstrijden

Op beide beursdagen zijn er vakwedstrijden. Op maandag 10 oktober won Culinaire Slagerij Wapenaar de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt. Op dinsdag 11 oktober vinden de ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Ook op de tweede beursdag zijn er verschillende demonstraties waarbij onder andere demoslager Gertjan Kiers en top-chef Julius Jaspers demonstraties geven met de  thema’s rund, varken en traiteur.

Gratis parkeren

Het Food Center is gevestigd aan de Jan van Galenstraat 4 in Amsterdam. Daar parkeren is voor bezoekers van de VAS 2016 volledig gratis.

Reageer op dit artikel