fotoreportage

Fotoreportage: VIP Event inspireert 1200 versondernemers

Slagersnieuws

Bijna 1200 versondernemers uit heel Nederland hebben zich maandag 23 en dinsdag 24 maart tijdens de eerste editie van het VIP Event in Leusden laten inspireren door sprekers als Herman den Blijker en Guido Thys. ‘Én door het verrassende aanbod van de vele deelnemers. Ook de uitgebreide VIP-behandeling viel in de smaak’, aldus het VersPlatform Nederland.

Fotoreportage: VIP Event inspireert 1200 versondernemers
Foto: VersPlatform Nederland

Aan Herman den Blijker was gevraagd een vertaalslag te maken van de mooie, ambachtelijke producten van de versondernemers naar het bordje van de consument. Dat deed hij volgens de organisatie ‘op z’n Hermans: koken én praten’. Zo voeg je een portie beleving toe aan het assortiment. Ook Guido Thys had zich goed verdiept in de alledaagse praktijk van de ondernemers. Samen met het publiek verkende hij de vele (on)mogelijkheden. Outside-the-box denken bleek een handig hulpmiddel.

Verleiding en verrassing

Tussen de masterclasses door brachten de VIP-gasten een bezoek aan de inspiratiezone. Hier was van alles te beleven. VersPlatform Nederland: ‘Alle deelnemers zijn erin geslaagd om hun (nieuwe) producten en concepten op een verrassende manier te presenteren. Uniek aan de opzet was dat er ruimte was voor zowel de grote partijen als ook een aantal nichespelers. Bovendien waren alle versgroepen vertegenwoordigd. Iedere deelnemer – op zijn eigen wijze – heeft laten zien dat ‘vers’ ongelooflijk veel in zich heeft.’

Non-stop barbecue

Gedurende de dag waren de barbecuemasters achter een houtskool- of keramische barbecue op het terras bezig met de voorbereidingen voor het diner. Van zalm en grote stukken rundvlees tot groenten en brood; alle ingrediënten voor het walking dinner zijn op de barbecue klaargemaakt. Al barbecueënde leerden de masters alle genodigden de fijne kneepjes van het barbecuevak. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen.

Vervolg

Uit de vele enthousiaste reacties maakt VersPlatform Nederland op dat het als organisator van het VIP Event ‘erin geslaagd is een inspirerend evenement neer te zetten. Ook de VIP-behandeling viel in de smaak. Een ander pluspunt was het uitwisselen van ervaringen met andere verscollega’s.’ Op Versinspiratieplatform.nl/sfeerimpressie is een uitgebreide sfeerimpressie te bekijken. ‘De eerste editie van het VIP Event krijgt zeker een vervolg’, stelt de organisatie.

Reageer op dit artikel