artikel

Filmverslag van event Slager met Ster 2014

Slagersnieuws

Het is alweer een week geleden dat 47 ambachtelijke slagersbedrijven uit alle hoeken van Nederland in de spotlights stonden tijdens het event Slager met Ster 2014 en 1, 2 of zelfs 3 sterren uitgereikt kregen. Cameraman Joris Telders maakte, met medewerking van Vleesmagazine-coördinator Eric Schuurman in de rol van interviewer, een 3,5 minuut durend verslag van een onvergetelijke avond bij party- en congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk.

In Nijkerk ontvingen twintig slagers 1 ster, twintig slagerijen 2 sterren en zeven slagersbedrijven 3 sterren. De organisatie van de Slager met Ster was in handen van Vleesmagazine en het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

Twee ronden

De competitie Slager met Ster bestaat uit verschillende onderdelen die zijn verdeeld over twee ronden. De bevindingen van een vakjury, mystery shoppers, een juryteam van retaildeskundigen en een ondernemersjury vormen samen de basis voor de toekenning van 1, 2 of 3 sterren.

Vakjury

In de voorronde werden deelnemende slagerswinkels beoordeeld door de vakjury en twee onaangekondigde mystery shoppers. Verder was er een winkelbeoordeling waarbij een aankoop werd gedaan. Bij het behalen van de nominatienorm in de voorronde, volgde de nominatie voor 1, 2 of 3 sterren.

Collega-genomineerden

In die laatste ronde beoordeelde een juryteam van retaildeskundigen nogmaals onaangekondigd de winkel en winkeluitstraling. Een ondernemersjury, bestaande uit twee genomineerde collega-slagers, jureerde aangekondigd een collega-genomineerde in een andere provincie, onder begeleiding van een officiële beoordelaar. Het eindresultaat van de voorronde werd in de finale beoordeling meegenomen.

Reageer op dit artikel