nieuws

Slager Michel Welling ontvangt eretitel

De Slagerij 535

Michel Welling, eigenaar van De Scharrelslager Michel Welling, heeft als eerste Nederlander ooit examen gedaan bij de beroemde Escuela International de Cortadores de Jamon in Madrid. De slager mag zich nu officieel Maestro Cortador de Jamon Professional noemen, een eretitel.

Slager Michel Welling ontvangt eretitel
De beroemde Escuela International de Cortadores de Jamon in Madrid.

De examenonderdelen tijdens deze tweedaagse beproeving bestonden uit het snijden, presenteren, algemene kennis over rijpheid en soorten ham en het omgaan met de materialen benodigd voor het professioneel snijden. Welling vertelt: ‘Sinds 2017 ben ik mij gaan verdiepen in het met de hand snijden van Spaanse gedroogde hammen met been en in 2018 heb ik in Antwerpen mijn Bachelor Cortador de Jamones & Paletta gehaald bij The Cortador Academy, de hoogst aangeschreven internationaal erkende school voor het stijlvol en professioneel met de hand snijden van ham.’

Na het behalen van zijn bachelor is Welling veel gaan oefenen in de slagerij. Dit bleef in Spanje niet onopgemerkt en resulteerde in een uitnodiging om deel te nemen aan het examen in Madrid.

De beste hammen

De Iberico Belotta hammen zijn volgens hem de beste hammen ter wereld. Deze varkens onderscheiden zich door hun smaak, vetgehalte en smaak. Door het eten van eikeltjes (belotta’s) krijgt het vlees zijn kenmerkende en onderscheidende smaak. Op kamertemperatuur geserveerd zijn deze hammen een ware delicatesse. De Spaanse rauwe hammen en andere Spaanse specialiteiten kunnen vanaf 1 oktober besteld worden via zijn webwinkel.

Reageer op dit artikel