nieuws

Zeven maal goud voor producten Weidenaar tijdens Slavakto

De Slagerij 455

Op de Slavakto in Utrecht heeft het team van familiebedrijf Weidenaar met maar liefst zeven producten goud behaald. Het gaat om de Friese drogeworst, Groninger drogeworst, Twentse drogeworst, Drentse drogeworst, Fijne Rookworst, Boerenmetworst en het Zeeuwsspek.

Zeven maal goud voor producten Weidenaar tijdens Slavakto
Lieuwe Weidenaar, directeur van familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum: ‘Een prachtig compliment voor onze worstmakers.' Foto: Lucas Kemper

Vier producten – Friese, Groningse, Drentse en Twentse Drogeworst – hebben zelfs goud met ster behaald. Dat is ‘uitmuntend’ in de slagerswereld, ofwel: ‘hoger kan niet’. De producten worden gekeurd door een onafhankelijke jury, waaronder een aantal ‘oud’-slagers.

‘Prachtig compliment’

Dat niet alleen de Friese, maar ook de drogeworst van de andere provincies zo hoog scoren, geeft aan dat het familiebedrijf uit Dokkum de juiste smaak van de provincies goed weet te benaderen. ‘Een prachtig compliment voor onze worstmakers. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat je goud haalt. Meedoen aan de vakwedstrijden houdt ons scherp, we willen elke keer weer het beste laten zien. Niet alleen tijdens de wedstrijd maar iedere dag’, aldus Lieuwe Weidenaar, directeur van familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum.

Derde generatie

Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan negentig jaar en de derde generatie zwaait alweer een aantal jaartjes de scepter. Desalniettemin zijn de ouders van Lieuwe natuurlijk ook heel trots. ‘Een prestatie, ze ontwikkelen steeds weer nieuwe producten zoals een droge worst met bier erin of een hete worst voor een nieuwe doelgroep. En dan ook nog de kwaliteit van de traditionele producten weten te behouden! Wij kunnen alleen maar heel erg trots zijn op het gehele team dat nu in het familiebedrijf werkt’, aldus Marcus en Tiny Weidenaar.

Video

Benieuwd hoe de droge worst van Weidenaar wordt gemaakt? Neem een kijkje in de worstmakerij.

Reageer op dit artikel