nieuws

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers opgericht

De Slagerij 727

Vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit, hebben negen collega-slagers een nieuwe vereniging opgericht: de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers. Tijdens de Slavakto 2018 heeft de nieuwe vereniging zich voor het eerst gepresenteerd.

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers opgericht
Het logo van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers. Afbeelding: Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

De doelen van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers zijn het bevorderen van het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij, én het bevorderen van en doorgeven van kennis van ambachtelijke producten aan nieuwe generaties vakgenoten.

Bevlogen

Met deze doelen voor ogen is een groep bevlogen slagers gestart met deze vereniging. Deze groep, tevens het bestuur, bestaat uit Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand) en Herman ter Weele (Oene).

Van en voor slagers

De Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is een vereniging van en voor slagers, los van commerciële winkelformules en of concepten. De vereniging verwacht het komende jaar een groei in het aantal leden. Lid worden is mogelijk voor slagers die zelf worst, vleeswaren en traiteurproducten maken. Daarnaast geldt een aantal lidmaatschapseisen.

Bijeenkomsten

Jaarlijks vindt er een aantal vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten plaats. De volledige planning wordt binnenkort bekendgemaakt.

Zie ook de website www.worstmakendeslagers.nl.

Reageer op dit artikel