nieuws

Slager Roks urenlang opgesloten in koelcel

De Slagerij 498

De nachtmerrie van elke slager; Ferry Roks van slagerij Cees Groeneveld kwam dinsdag urenlang vast te zitten in zijn koelcel en kon niemand bereiken. Uiteindelijk wist de politie hem na zeven uur te bevrijden. ‘Op zo’n moment gaat echt van alles door je heen’, zegt Roks tegen het Algemeen Dagblad.

Slager Roks urenlang opgesloten in koelcel
Ferry Roks voor de koelcel waarin hij urenlang opgesloten zat. Foto: Politie Schiedam

‘Ik was bezig met schoonmaken, omdat de slagerij vrijdag weer opengaat na de vakantie. Toen ik de deur van de koelcel sloot, brak de klink af’’, vertelt Roks aan de krant, die tijdens het schoonmaken alleen in de zaak was.

Besef van tijd kwijt

‘Ik probeerde alles om de deur toch open te krijgen, maar dat lukte niet. Er gaat op zo’n moment zoveel door je heen. Ik probeerde ook veel lawaai te maken, maar niemand die wat hoorde. Op een gegeven moment heb ik me er gewoon maar bij neergelegd. Mijn besef van tijd was ook verdwenen. Ik probeerde in beweging te blijven om mijn lichaam warm te houden.’

De slagerij van Ferry Roks. Foto: Politie Rotterdam

112

De slager had geen telefoon op zak. ‘Maar ook al had ik die wel: in de koelcel heb je geen bereik.’ De vrouw van Roks begon zich zorgen te maken nadat zij geen contact kreeg met haar man. Zij alarmeerde de buurman van de slagerij, die polshoogte ging nemen. Deze buurman zag wel zijn busje voor de slagerij staan. Hij tikte op het raam. ‘Toen ik dat hoorde, bonsde ik als een gek op de muur. Mijn buurman heeft toen 112 gebeld.’

De politie sloeg een ruitje in van de slagerij en wisten de flink afgekoelde Roks te bevrijden uit de koelcel. ‘Gelukkig is het allemaal goed afgelopen’, vertelt de slager. ‘Maar ik weet zeker: dit gaat me nooit meer overkomen.’

Foto's

Reageer op dit artikel