nieuws

‘Jong geleerd, oud gedaan’ bij Dag van de Slager 2018

De Slagerij 903

Het thema van de Dag van de Slager 2018 is ‘jong geleerd, oud gedaan’. Hiermee kan nog beter de doelstelling van initiatiefnemer Sovvb onder de aandacht worden gebracht: jonge mensen enthousiast maken voor het slagersvak, meldt de KNS.

‘Jong geleerd, oud gedaan’ bij Dag van de Slager 2018

De Dag van de Slager XXL vindt plaats op 24, 25 en 26 mei. De Dag van de Slager wordt georganiseerd om het Nederlands publiek en specifiek kinderen en jongeren de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak te laten zien en beleven. De slagersbranche heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die slager willen worden. Het doel van de Dag van de Slager is dan ook om kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht.

De Dag van de Slager is bestemd voor alle slagers die ambachtelijke slagershandelingen verrichten, zichtbaar voor winkelend publiek en als onderdeel van dagelijkse activiteiten.

Doe mee

Doe ook mee want door de activiteiten die de deelnemende slagers organiseren, wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Je bepaalt zelf jouw programma tijdens de Dag van de Slager XXL, passend bij het thema ‘jong geleerd, oud gedaan’. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, workshops en veel meer.

Slagers die een gastles voor de basisschool verzorgen kunnen in de webshop van knsnet.nl en op slagers.nl materiaal bestellen zoals vlaggenlijnen, stickervellen en informatieboekjes.

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak.

Aanmelden

De KNS voert dit project in opdracht van Sovvb uit. Slagers kunnen zich aanmelden op www.dagvandeslager.nl als deelnemer en ontvangen een uitgebreid promotiepakket.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Reageer op dit artikel