nieuws

‘Kans op fipronil in kippenvlees niet groot’

De Slagerij 1105

De pluimveesector verwacht niet dat er fipronil wordt aangetroffen in kippen. Ook volgens brancheorganisatie KNS is het maar zeer de vraag of er eventueel besmet vlees in het slagerskanaal is terechtgekomen.

‘Kans op fipronil in kippenvlees niet groot’
Foto: Shutterstock

Eerder vandaag maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)  bekend dat ook onderzoek naar het verboden middel in kippenvlees wordt gedaan. De insecticide, die bloedluis moet bestrijden, is niet alleen gebruikt door zo’n 200 eierboeren, maar ook door een aantal vleeskuikenbedrijven.

Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldt een woordvoerder van de NVWA dinsdag.

Brancheorganisatie KNS zegt desgevraagd de resultaten van dit onderzoek af te wachten. ‘Omdat het over relatief weinig bedrijven gaat, is het maar zeer de vraag of er eventueel besmet vlees in het slagerskanaal is terechtgekomen’, aldus een woordvoerder. ‘Voorlopig adviseren wij de richtlijnen van de NVWA te volgen.’

 

 

Reageer op dit artikel