nieuws

Teller bijna op 400 deelnemende slagers Dag van de Slager XXL

De Slagerij 48

De teller van deelnemende slagers die op 11, 12 of 13 mei hun zaak openen in het kader van de Dag van de Slager XXL staat op bijna 400. De dag, een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, viert dit jaar haar vijfjarig jubileum.

Teller bijna op 400 deelnemende slagers Dag van de Slager XXL

De organisatie verwacht op basis van eerdere jaren nog meer aanmeldingen voor deze bijzondere dag. Op de website dagvandeslager.nl/deelnemers zijn alle deelnemende slagers te vinden.

De Kunst van de slager

Het thema van de dag is de ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst! Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of smakelijke maaltijden te creëren. Door mee te doen van de Dag met de Slager XXL laat de branche zichzelf zien als deskundige vak- en ambachtsman maar ook als attractieve werkgever.

Met diverse activiteiten zoals open huis, receptenwedstrijd, proeverij, workshops maar ook demonstratie half varken of runderstomp uitbenen, demonstratie worstmakerij of barbecue wordt aan de Nederlandse consument ‘de Kunst van de Slager’ getoond.

Deelnemende slagers ontvangen een uitgebreid promotiepakket waaronder een inspirerend receptenboekje dat tijdens de Dag van de Slager XXL wordt uitgedeeld.

Initiatief

Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan en decanenmiddagen. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Reageer op dit artikel