blog

Meer dan een vakblad

De Slagerij 187

Vleesmagazine is jarig! Dit jaar bestaat de titel 10 jaar. Maar wie goed terugkijkt in de historie, ziet dat de geschiedenis van het vakblad al meer dan 100 jaar teruggaat.

Meer dan een vakblad

Ooit, in 1916, is het begonnen met een wekelijkse uitgave van De Vee- en Vleeschhandel, een uitgave van Misset. In de loop van der jaren volgden nieuwe namen: De Slagerij, Vlees en Vleeswaren, De Vleeskrant, Slagerswereld en Meat & Meal. De frequentie waarin de verschillende vakbladen uitkwamen, wisselde nogal eens. Ook de doelgroepen veranderden met de opkomst van de vlees- en snackindustrie. Uitgeverijen omarmden de titels en verkochten ze weer, redacteuren kwamen en gingen. Wat er in al die jaren niet is veranderd, is het doel van het vakblad, namelijk het informeren, motiveren en enthousiasmeren van ondernemers in de wereld van het vlees.

Anno 2018 is het merk Vleesmagazine meer dan alleen een printuitgave. Het is een multimediaal medium, dat online zeer actief is en via allerlei socialmediakanalen dicht bij de ondernemer staat. Het contact is daardoor op veel vlakken persoonlijker geworden. Directer ook. Via het web en print hebben slager-ondernemers snel een enorme schat aan actuele (bedrijfs)informatie tot hun beschikking, waarmee zij hun (financiële) voordeel kunnen doen. Daarnaast is het vakblad waardevolle samenwerkingen aangegaan, waardoor slagers hun bedrijfsvoering en daarmee hun rendement kunnen verbeteren.

De wereld om ons heen verandert snel. Vleesmagazine gaat volop mee in die veranderingen en de discussies die in de markt worden gevoerd en biedt daarbij vanuit het verleden een stevig fundament voor de toekomst.

Met trots presenteren wij dan ook deze prachtige Jubileumspecial, die niet alleen teruggaat in de geschiedenis, maar ook een blik vooruit werpt. U leest boeiende interviews met mensen die ertoe deden en doen in de wereld van de slagers. We beschrijven de ontwikkeling van het onderwijs, de branchevereniging, productinnovaties en uiteraard ontbreken de recepturen niet. We hopen dat u dit exemplaar met veel plezier zult lezen en bewaart om het er af en toe nog eens bij te pakken.

Rest mij u als lezer enorm te bedanken voor uw loyaliteit. Ook het komende decennium wil de redactie van Vleesmagazine een betrouwbare, onafhankelijke kennisbron en partner voor u zijn. Immers, de ondernemende slager en Vleesmagazine horen bij elkaar.

Reageer op dit artikel