blog

Liefde van twee kanten

De Slagerij 275

Ze mogen zich een jaar lang De Leukste Slagerij van Nederland noemen, Vleeschhouwerij Zetten. Eigenaar Cees van den Berg en zijn team wonnen de ‘battles’ tijdens de slagersbeurs Slavakto, die vorige maand in de Jaarbeurs Utrecht werd gehouden. Dolblij waren ze. En dat zijn ze nog steeds, want dit is een prachtige opsteker voor een ondernemer die niet alleen het ambacht, maar ook zijn medewerkers hoog in het vaandel heeft.

Liefde van twee kanten

Met enige regelmaat neemt hij zijn team mee voor een etentje en dan wordt besproken wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo krijgt de ondernemer ook snel in de gaten wie van zijn medewerkers wel en wie niet betrokken zijn bij de slagerij. Van deze laatste collega’s neemt hij snel afscheid. Want Van den Berg wil werken met mensen die hart voor de zaak hebben. Mensen die betrokken zijn.

En daarbij moet de liefde natuurlijk wel van twee kanten komen. Dus niet alleen van de medewerker mag betrokkenheid en inzet worden gevraagd, ook van de ondernemer mag je het één en ander verwachten.

Stagiaires hebben niets aan hun stage als ze alleen maar mogen kijken naar het uitsnijden als ze vervolgens alleen de afwas mogen doen. Ze hebben intensieve begeleiding en aandacht nodig en dat vraag inzet van de ondernemer. Het is tegenwoordig al een luxe om een stagiair te krijgen, want steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van slager. Ook daar is een mooie taak weggelegd voor ondernemers. Laat je zien en horen als slager. Niet alleen in je winkel, maar ook daarbuiten. Tijdens gastlessen op scholen bijvoorbeeld. Of wellicht bij de volgende editie van De Leukste Slager van Nederland. Slechter word je er sowieso niet van. Want het plezier en de liefde die jij en je team voor het vak hebben, straalt ook af op je klanten.

Namens het team van Vleesmagazine wens ik u en uw medewerkers een goede decembermaand, fijne feestdagen en een voorspoedig en ondernemend 2019 toe.

Reageer op dit artikel