blog

Eindejaarsvoorbereiding

De Slagerij 318

Met het invullen van mijn agenda kwam ik erachter dat de maand november aardig volgepland was. Enthousiast als ik ben, heb ik op elke uitnodiging gereageerd met: ‘Ja hoor, wij komen!’ Te beginnen met de Slavakto op 5 en 6 november. Twee dagen vol ambacht, creativiteit , wedstrijden en uiteraard het ontmoeten van collega’s en vakgenoten op de feestborrel van Vleesmagazine.

Eindejaarsvoorbereiding

Vervolgens op 7 november de verkoopadviestraining voor ons team. Tijdens het rollenspel ontdekten we dat adviseren voor een groot deel is gekleurd door je eigen ervaringen. Daar hebben we aan gewerkt. Op 13 november bezochten we met een aantal slagers Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Het bezoekje werd afgesloten met een wijnproeverij, altijd goed voor een warm advies bij onze heerlijke producten.

Op 15 november reden helemaal naar Lutjebroek voor de Grand Opening van slagerij Groot. Dat was niet voor niets! Deze slagersfamilie heeft haar bedrijf getransformeerd tot een knusse, werkbare winkel. Het weekend van 18 november stond in het teken van het maken van nieuwe Instore presentaties, waarvan ook hier het uiteindelijke resultaat er mocht wezen.

Op 19 november ontvingen we een journaliste en was de winkel op zijn mooist voor de foto’s en het interview. Twee uur later druppelden er zeven collega-Keurslagers binnen voor een avond van de managementgroep waarmee we eens per maand een cursus volgen. Ruim een uur hebben deze collega’s doorgebracht in onze winkel, met kijken, proeven en vragen stellen. Het was erg interactief. Daarna begon het overleg, dat ditmaal in het teken stond van de ultieme kersttips, handigheidjes, valkuilen en succesrecepten. Een aantal van de collega’s kwam ik de volgende dag weer tegen in Leusden, waar we aanschoven voor de ledenraadvergadering. Omdat ik daar toch moest zijn, had ik een uurtje daarvoor een gesprek gepland met de marketingafdeling over aanpassingen aan de website. De 21e gingen we met de medewerkers uit eten en bespraken we de laatste dingen voor de komende periode. Op 27 november volgden twee medewerkers een verdiepingscursus over maaltijden en mochten wij ’s avonds naar Noordwijk om te koken met recepten uit ons consumentenblad Proef! En last but not least hadden vier winkeldames zich ingeschreven voor de tapascursus van de SVO op 28 november in Houten.

Dit alles om onze klanten zo breed mogelijk van advies te kunnen dienen en er een heerlijke, fantastische december-verkoopmaand van te kunnen maken. Teamwork makes the dream work.

Reageer op dit artikel