blog

Maak het je digitaal makkelijk

De Slagerij 918

Terugkijkend op het afgelopen jaar maak ik graag mijn persoonlijke balans op. Wat ging er goed, wat kan er beter?

Maak het je digitaal makkelijk

Zo ben ik altijd op zoek naar handige hulpmiddelen om mijn administratieve en planningtaken wat prettiger te maken. Mijn conclusie was dat er drie uitspringen die ik graag met jullie wil delen.

Ten eerste maak ik gebruik van een overzichtelijk facturatiesysteem: Moneybird. Eigenlijk kunnen we allemaal niet meer zonder een dergelijk systeem. Met één druk op de knop verstuur ik een factuur of offerte die in allerlei systemen makkelijk ingelezen en verwerkt kan worden. Steeds meer ontdek ik handigheidjes in het systeem waarmee ik sneller overzicht heb en veel tijd bespaar. Wat een verschil met mappen vol facturen die altijd op de of andere manier toch weer zoek raakten. Nu bezit ik een digitale kast. Alles keurig opgeborgen en toegankelijk voor de boekhouder.

Voor bestellingen gebruiken we sinds 2015 het FAK-systeem. Wat geldt voor alle handige tools: als je er niets mee doet of het te weinig gebruikt, dan behaalt het niet het beoogde resultaat. Dit jaar met kerst heb ik het systeem dus fanatiek ingezet. Niet meerdere systemen gebruiken naast elkaar, maar het FAK-systeem gebruiken op de juiste manier. Denk bij tijdbesparing vooral aan staffelen en uitrekenen en het genereren van afhaallijsten op diverse niveaus. Uiteraard valt of staat elk systeem met hoe je het zelf inricht.

En dan mijn laatste nieuwe aanwinst: Werktijden.nl. Hoewel begin november niet het allerbeste moment is om met een nieuw rooster en planningsysteem te starten, heb ik toch de sprong gewaagd. Ondersteund door een app voor de medewerkers en een zeer actieve helpdesk was ik vrij snel helemaal op de rit. Dit programma geeft ook overzicht in kosten, houdt verlofuren bij en kan er verlof worden aangevraagd en beoordeeld. Voor mij nooit meer turven, briefjes, appjes en mailtjes sorteren.

Het is niet mijn bedoeling om op deze plek reclame te maken voor diverse systemen, maar wel wil ik jullie vertellen waar ik nu zo blij van word en wat mijn werkzame leven een stuk makkelijker en overzichtelijker maakt.

Reageer op dit artikel