nieuws

Restaurant Nayolie introduceert pure Mangalica ham

Het Recept 281

Food Artist eigenaar Rick de Moed heeft met een bijzondere lunch de unieke Jamon mangalica gepresenteerd. Dat is een inheems varkensras uit Hongarije dat voortkomt uit een kruising van een wildzwijn en het Servische varken. Meesterkok Kelvin Lin van Nayolie bereidde deze exclusieve ham in kunstige gerechten.

Restaurant Nayolie introduceert pure Mangalica ham

In 1990 waren er nog maar 30 varkens over de hele wereld die nog bestonden. Dankzij het fokprogramma van het Spaanse huis Monte Nevado die gespecialiseerd is in gedroogde Iberische hammen, is het varkensras langzaam weer in ere hersteld en is er sinds 2018 de allereerste pure Mangalica ham te verkrijgen.Mangalica ham

Kobe beef of pork

Het oervarken werd ter plekke uitgebeend. De jamon Mangalica, ook wel de nieuwe Kobe beef of pork genoemd, werd vervolgens door Kelvin Lin, chef van Nayolie in Voorschoten verwerkt. Samen met een stukje Japans wagyu rund zorgden de gerechten voor een smaakexplosie. Met theesommelier Linda Appelman is Kelvin op zoek gegaan naar nieuwe smaken en aroma’s en kon zo zijn gerechten pairen met thee van mevrouw Cha.

Door het inbrengen van thee in combinatie met food wilden Rick de Moed, mevrouw Cha en Kelvin Lin een nieuwe dimensie geven aan het begrip gastronomie. Een culinaire reis die begon op de steppe van Hongarije en leidde tot het bord in Voorschoten.

Reageer op dit artikel