nieuws

Winnend recept Gouden Slagersring: Vink Vitaal

Het Recept 85

Bekijk hier het winnende recept van de Gouden Slagersring: De Vink Vitaal van Ron de Kwant van slagerij De Kwant in Hank.

Winnend recept Gouden Slagersring: Vink Vitaal
De Vink Vitaal. Foto: Jan Willem Schouten

Ingrediënten

Grondstoffen
• Plakjes dun gesneden vlees (zowel rund- als varkensvlees is geschikt voor een rolletje/vink).
• 1 kilo gepasteuriseerd heel ei (vloeibaar).

Ingrediënten per kilo
• gepasteuriseerd ei
• 25 gram plantaardige olie
• 30 gram keukenzout
• 150 gram aardappelpureepoeder (koud aan
• te maken)
• 150 gram geraspte kaas
• 10 gram gemengde verse worstkruiden zonder zout
• 500 gram bloemkoolroosjes
• 500 gram sperziebonen fijn gesneden
• 500 gram wortel
• 400 gram paprika, diverse kleuren
• 100 gram lente-ui

Bereiding
• Groenten schoonmaken, wassen en fijn snijden (5 of 8 mm-structuur), zodat deze door de vulhoorn passen.
• Vervolgens de groenten 3 minuten stomen in de steamer of in kokend water.
• Afspoelen met koud water en uitlekken. Vervolgens de verse worstkruiden door de groenten vermengen en terugkoelen tot 4 °C.
• Olie en zout aan het gepasteuriseerde ei toevoegen en vervolgens de pureepoeder doorkloppen met als laatste de geraspte kaas.
• 10 minuten wachten op de gewenste lobbigheid en dan de groenten doormengen tot een goede verdeling.
• Afvullen in nylondarmen kaliber 60 tot 65 plat gemeten, afhankelijk van de gewenste dikte van de vink.
• Afgaren in kookketel of steamer op 90 °C tot een kern van 80 °C.
• Snel terugkoelen en opslaan 2-4 °C.
• De darm kan nu van de vulling worden verwijderd en de worsten kunnen geportioneerd worden.
• Omwikkel deze met een plakje vlees naar keuze, eventueel gekruid of gemarineerd en zet vast met vinkengaren of cocktailprikker.

Tip/motivatie
• Past in de huidige trend van minder vlees en meer groenten.
• Deze vegetarische vulling kan ook als schijf gebakken worden.
• Voor rolladevulling: deeg 1 cm dikte vacumeren en garen op 90 °C.
• Voor vinken: om en om bakken in boter of olie ± 10 minuten.

Reageer op dit artikel