nieuws

Recept Amsterdamsche Beenham – winnaar Gouden Slagersring

Het Recept

Karsten Lauvenberg van Gildeslagerij Jongen uit Eijgelshoven is de gelukkige winnaar in de wedstrijd De Gouden Slagersring. Bekijk hier zijn winnende inzending, Amsterdamsche Beenham.

Recept Amsterdamsche Beenham – winnaar Gouden Slagersring

Ingrediënten

1000 gram flinterdun gesneden beenham (of grill- of gekookte ham)
200 gram zeer dun gesneden rode uienringen (op de snijmachine)
600 gram dressing (zie recept)

Recept dressing

600 gram licht verwarmde natuurazijn
700 gram zonnebloemolie
10 gram koudbinder
2 gram gemalen zwarte peper
250 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de azijn licht op 40 graden in een steelpan en los daarin de suiker op. Laat dit afkoelen en voeg de koudbinder en peper toe. Daarna al roerend met een garde heel rustig de olie eraan toevoegen tot een mooie egale emulsie. Voeg de dressing bij de gesneden ham en de dun gesneden rode ui. Meng het geheel voorzichtig. Alle ham moet geheel bedekt zijn met dressing en als je de ham ‘optilt’ moeten er net nog wat druppels dressing vanaf vallen. Presenteer het in een mooie schaal of voorverpakte bakjes en garneer het af met wat gedroogde bieslook voor de tekening.

Verkooptip

Vóór het verkopen even twee keer omroeren met de tang zodat de dressing goed verdeeld blijft en elke klant voldoende dressing meekrijg. (denk aan €!)

Motivatie

Het is een lekker product dat iedereen lust. Het smaakt heerlijk bij geroosterd witbrood of stokbrood, of direct vanuit het bakje. De Amsterdamsche beenham krijgt geen kans om oud te worden. De bereidingswijze is eenvoudig. Ideaal om te maken. Als de slager alle hammen die hij in het weekend denkt te verkopen aansnijdt, gaat hij er nog meer van verkopen omdat hij enkel superplakken heeft.

Prijs

Voor dit product kan €1,- per kilo meer worden gevraagd dan voor grillham, terwijl het in feite om incourante plakken gaat. De toegevoegde dressing en uien beïnvloeden de kostprijs nauwelijks.

Reageer op dit artikel