artikel

Italiaanse cordon bleu

Het Recept 291

Italiaanse cordon bleu
Italiaanse cordon bleu. Foto: Michel Zoeter

In de slagerijen van Hans de Goeij is veel vraag naar pure rundvleesproducten. Daarom maken ze cordon bleus ook zonder varkensvlees. Ze gebruiken hiervoor mooi en zacht rundvlees van het staartstuk en geven er meteen een zonnig Italiaans tintje aan door de pastrami.

In plaats van plakken kaas raden we aan om kaasspread te verwerken, zegt Hans de Goeij. ‘Deze smelt beter en heeft een mooie, volle smaak. Om helemaal in Italiaanse stijl te blijven, hebben we de Parmezaanse kaasspread gekozen.
Deze cordon bleu zit in ons wisselassortiment. We maken hem op aanvraag van de klant. Omdat we alle ingrediënten altijd in huis hebben, kunnen we dit product zo maken.’

Receptuur voor de slager

Ingrediënten (10 cordon bleus)
1200 gram rosbief (staartstuk of dunne plaat)
10 plakjes pastrami
75 gram kaasspread, Parmezaanse (Eru)
50 gram black garlic marinade (AVO)

Bereiding
Snijd van de rosbief envelopjes van circa 120 gram.
Smeer een plak pastrami in met de kaasspread. Rol deze op. Vouw deze in het rosbieflapje. Zet de insnijding vast met een kleine satéprikker.
Smeer de cordon bleu in met de black garlic marinade. Presenteer deze in de toonbank op sla. Garneer eventueel af met wat verse Italiaanse kruiden.

Bereidingstip voor de klant
Bak de cordon bleus kort in de pan op matig hoog vuur, circa 3 minuten aan beide zijden.

Gildeslager Hans de Goeij.

Tips van Hans

 Gebruik kaasspread in plaats van plakken kaas. Deze smelt beter omdat je de cordon bleus maar kort bakt. Je kunt de cordon bleus bovendien sneller maken.
 Varieer in het gebruik van de kaasspread: er zijn zeven verschillende smaakvarianten.
 Presenteer de cordon bleu op een uitgekookt en gespoten schouderblad. Dat zorgt voor een ambachtelijke uitstraling.

Foto's

Reageer op dit artikel