artikel

Tip voor in de vitrine: Wrap pulled turkey

Het Recept 235

Tip voor in de vitrine: Wrap pulled turkey
Foto‘s: Michel Zoeter

Tijdens warme zomerdagen hebben klanten minder zin om te koken. Een uitgelezen kans om ze te verleiden met een kant-en-klare wrap die alleen nog even de oven in hoeft. Met deze wrap speel je tegelijkertijd in op de aanhoudende trend naar ‘losgetrokken’ vlees. De wrap kan zowel met kalkoen als kip gemaakt worden. Omdat kalkoen een minder uitgesproken smaak heeft en kip overal bij past, hebben we hierbij voor pittige piripirisaus gekozen. De bruchetta van tomaat is lekker fris als dip hierbij.

Receptuur voor de slager

Ingrediënten (12 wraps)

  • 2000 gr kalkoen of kippendijen, bij voorkeur met vel en bot
  • 165 gr Kansas city allpurpose bbqrub (American Stockyard)
  • 12 wraps
  • 150 gr piripirisaus (Verstegen)
  • 24 zongedroogde tomaten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 15 gr pepers (Avo Mix)
  • 200 gr tomatenbruchetta (King)

Bereiding

  1. Kruid de kip of kalkoen met de bbq-rub (kruidenmengsel). Laat deze 1 uur intrekken. Gaar in een braadslede in de oven of op de barbecue 6-8 minuten op 90°C.
  2. Verwijder het vel en de botten. Pluk het vlees tot de gewenste structuur. Laat het vlees met wat overgebleven vocht terugkoelen tot 4 °C.
  3. Bestrijk de tortillavellen licht met de piripirisaus.
  4. Was en snijd de ijsbergsla. Verdeel deze over de wraps. Schep hierop de pulled turkey en gesnipperde zongedroogde tomaatjes. Rol de wraps op en zet ze vast met een prikker.
  5. Smeer de buitenzijde in met de piripirisaus. Bestrooi deze licht met pepers. Presenteer de wraps in een aluminium sleetje met een los bakje tomatenbruchetta erbij.

Tip

Gebruik kalkoen of kip met bot en vel. Dat komt de smaak ten goede.

Bekijk ook het recept

Ibéricorol

Reageer op dit artikel