artikel

Recepten van vegetarische burgers

Het Recept 716

Het aantal vegetariërs en flexitariërs groeit in Nederland. Als slager kun je deze mensen negeren, maar je kunt er ook op inspelen met vegetarische producten. Epos deelt speciaal met Vleesmagazine enkele recepten van vegetarische burgers.

Recepten van vegetarische burgers
Amerikaanse veggie burger

Amerikaanse veggie burger

Ingrediënten

  • 600 gram kikkererwten (blik)
  • 400 gram mais (blik)
  • 80 gram rode paprika
  • 70 gram Binta-M (04405K)
  • 70 gram Amerikaanse hamburger combi (01002K)
  • 20 gram lente ui

Bereiding

  • Laat de kikkererwten en het maïs goed uitlekken en cutter deze, maar niet te fijn.
  • Cutter de kikkererwten en het maïs, maar maal deze niet te fijn. Snijd de lente ui en de paprika fijn.
  • Meng de groenten met het Binta-M en de Amerikaanse Hamburger Combi.
  • Laat het deeg circa 10 minuten opstijven en steek er vervolgens hamburgers van circa 125 gram van.
  • Frituur de burgers op 220ºC in circa 5 minuten.

Consument

Bak de hamburgers zachtjes in de pan zonder boter gedurende 8 minuten of op de BBQ gedurende 6 minuten.

Quinoa bieten burger

Quinoa bieten burger

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 500 gram linzen (gekookt)
  • 300 gram Rode bieten (gekookt)
  • 90 gram Perfecto (04336K)
  • 50 gram Binta-M (04405K)
  • 13 gram per kilo keukenzout (04470K)
  • 5 gram per kilo allerfijnste kruiden (01001K)

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen en uitlekken.
  • Cutter de linzen en rode bieten in de keukenmachine fijn.
  • Voeg vervolgens de quinoa toe en meng alle ingrediënten door elkaar tot er een goede binding is ontstaan. Vorm hier burgers van.
  • Frituur de bietenburger op 220ºC gedurende 5 à 6 minuten.

Consument

Bak de hamburger op de BBQ gedurende 6 minuten of in de pan zonder boter gedurende 8 minuten.

Tofu veggie burger

Tofu veggie burger

Ingrediënten

  • 600 gram tofu
  • 320 gram doperwten uitgelekt
  • 120 gram Binta-M (04405K)
  • 100 gram rode paprika
  • 70 gram wortel
  • 30 gram Perfecto 200 (04336K)
  • 30 gram per kilo beefsteakkruiden (02011K)
  • 40 gram uien
  • 2 eieren

Bereiding

  • Cutter de tofu fijn met de keukenmachine en meng vervolgens met de Binta-M.
  • Meng vervolgens ook de Perfecto en de beefsteakkruiden erdoor.
  • Meng het geheel tot er een goede binding ontstaat.
  • Snijd vervolgens de uien, de wortel en de paprika in kleine stukjes en meng dit door het tofu-mengsel. Meng tenslotte de doperwten voorzichtig door het mengsel, zodat deze heel blijven.
  • Steek hamburgers van circa 125 gram en frituur deze op 220ºC in circa 6 minuten. Laat het geheel goed afkoelen.

Consument

Bak de hamburger op de BBQ gedurende 6 minuten of in de pan zonder boter gedurende 8 minuten.

Zwarte bonen burger

Zwarte boven burger

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 300 gram zwarte bonen (blik)
  • 300 gram mais (blik)
  • 30 gram Binta-M (04405K)
  • 20 gram Perfecto 200 (04336K)
  • 40 gram per kg PeppacoTM marinade mix (01642K)

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen. Laat de bonen en mais goed uitlekken. Cutter de mais en zwarte bonen fijn in de keukenmachine. Meng hier vervolgens de rijst, de Binta-M, de Perfecto en de PeppacoTM Marinade mix doorheen. Meng het geheel tot er een goede binding ontstaat.
  • Steek hamburgers van circa 125 gram van het mengsel en frituur op 220ºC in circa 5 minuten.

Consumenten

Bak de hamburger op de BBQ gedurende 6 minuten of in de pan zonder boter gedurende 8 minuten.

Reageer op dit artikel