artikel

Leo en Tineke van Mierlo sparren met smaakmaker Epos

Het Recept 590

Ambachtelijk vlees verpakken in een nieuw jasje is dagelijkse kost bij Van Mierlo vlees, dé barbecuespecialist van Someren, Asten en omstreken. ‘Wij onderscheiden ons met kwaliteit: ambachtelijk vlees én een eigen twist.’ Met dank ook aan Epos, kruiden- en marinadeleverancier van het bedrijf. Leo en Tineke van Mierlo: ‘Samen bedenken we nieuwe, lekkere producten.’

Leo en Tineke van Mierlo sparren met smaakmaker Epos

Sponsored content door Epos

Het slagersvak zit Leo en Tineke van Mierlo in het bloed. Al 25 jaar verwerken ze runderen en varkens tot vleespakketten voor veehouders in de regio. De laatste twintig jaar richt het ondernemersduo zich ook nadrukkelijk op het verzorgen van complete barbecues. Het predikaat barbecuespecialist komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen.
‘Wij leveren vlees, vis, sauzen, brood en salades en bestek, servies en de barbecue aan particulieren en bedrijven’, vertelt Tineke vanuit het gloednieuwe pand van aan de Kerkendijk in Someren-Heide. Een teken dat de groei erin zit: barbecueën blijft onverminderd populair. Helemaal in trek is tegenwoordig de keramische barbecue, waarbij mensen vaak kiezen voor mooie grote stukken vlees. En ook in de winter weten barbecueliefhebbers de weg naar Van Mierlo vlees te vinden.

Brochette met Bistro Kruidenolie Venkel-Tijm van Epos

Brochette met Bistro Kruidenolie Venkel-Tijm

Uit de buurt

De barbecuegangers weten welk vlees ze te eten krijgen: het komt allemaal uit de buurt of van eigen runderen. Van Mierlo vlees koopt geen losse stukken vlees elders in, maar maakt vanuit het karkas alles zelf. ‘Dat betekent dat we het hele jaar door een constante kwaliteit kunnen leveren.’ Lachend: ‘Wij gaan voor pure ambacht.’
De link met Epos is gelegd. Hart voor het ambacht staat centraal bij de leverancier en producent van kruiden, specerijen, marinades, sauzen en andere smaakmakers en hulpstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Versspecialisten vormen een belangrijke doelgroep. ‘Wij willen veel meer dan alleen verkopen’, legt Ralf Lemmerling, de nieuwe Rayonmanager Zuid, uit. De slagerszoon van een slagerszoon voelt zich aan de andere kant van het hakblok helemaal thuis bij Epos.
‘Wij zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het ambacht naar een hoger niveau te tillen. Wij betrekken hoogwaardige grondstoffen vanuit de hele wereld. Onze afdeling productontwikkeling vertaalt dagelijkse trends en ideeën van afnemers naar smaken die scoren. Wij sparren met versondernemers over productassortiment, receptuurontwikkelingen en vernieuwingen, zodat ze het beste uit hun eindproduct kunnen halen. Ook verzorgen we demo’s in winkels. Bijvoorbeeld om mensen te laten proeven van een bepaalde maaltijdcomponent zoals een wrap of salade met één van onze producten. Wij helpen ondernemers groeien.’

Kiprolletje met Bistro Kruidenolie Dille Dragon van Epos

Kiprolletje met Bistro Kruidenolie Dille Dragon

Brainstormen

Ralf Lemmerling voegt de daad bij het woord. In de uitsnijderij van de Van Mierlo’s gaat hij samen met Leo en Tineke aan de slag. Vlees, marinades en kruiden worden gecombineerd en de drie nieuwe marinades van Epos komen op tafel: de Bistro Kruidenolie Smokey Bastard, Dille-Dragon en Venkel-Tijm. ‘Elk jaar rond oktober, november neem ik contact op met Epos’, vertelt Leo van Mierlo, terwijl Tineke procureurlapjes in één van de nieuwe marinades van Epos doopt. ‘Dan gaan we brainstormen over nieuwe toepassingen voor het komende barbecueseizoen. Zoals dit jaar over een nieuwe sparerib. Ik heb Ralf gevraagd of hij een nieuw recept kon bedenken. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Vervolgens was het een kwestie van finetunen. Het eindresultaat is geweldig.’

Kruidenolie Venkel & Tijm van Epos

Kruidenolie Venkel & Tijm

Beste smaak

Tineke vult haar man aan: ‘We verkopen niet alleen het beste vlees, maar ook de beste smaak. Voor een barbecue kun je een standaard filetlapje leveren, maar wij willen het anders doen dan de buurman en een bewerking toevoegen voor extra smaak: een eigen marinade met een twist. Onderscheid door constante kwaliteit. En service. Zeven dagen per week verzorgen wij complete barbecues, vanaf tien personen bezorgen we gratis binnen een straal van twintig kilometer en halen we bestek en apparatuur weer op. Mensen hebben er geen omkijken naar.’ Extra pluspunt van Epos noemt zij het uitgebreide allergeenveilige productassortiment. ‘De vraag naar glutenvrij barbecueën neemt toe. Zo kunnen we ook deze groep mensen laten genieten.’
Ralf Lemmerling: ‘Onze allergeenveilige smaakmakers ontstaan in samenwerking met zusterbedrijf Dutch Spices. Als enige bedrijf in Europa garandeert Dutch Spices dat de 24 meest voorkomende allergenen worden geweerd in producten. Denk hierbij aan gluten, ei, noten en lactose.’

Reageer op dit artikel